Trouwen of
ceremonieel verbinden

Inhoudsopgave

Ceremonieel, of officieel verbinden

Wil je dat je met een grote glimlach terug denkt aan jullie ceremonie? Niet alleen omdat dit hét moment was waarop je definitief JA tegen elkaar zei maar ook omdat het zo’n betekenisvol moment was? Dat niet alleen jullie als bruidspaar er zo over denken maar ook jullie gasten? Kies dan voor mij als trouwambtenaar of ceremoniespreker. 

Ik kan jullie zowel ceremonieel als officieel verbinden aangezien ik beëdigd trouwambtenaar ben en de bevoegdheid via jullie gemeente geregeld kan worden. Jullie bepalen de sfeer, wat jullie belangrijk vinden en wat er zeker wel of niet aan bod moet komen. Ik zorg ervoor dat jullie ceremonie naar jullie wens is.

Ik ga voor het vertellen van jullie mooiste
maar ook jullie échte verhaal

Met mijn achtergrond als Sociaal Werker en omgangskundige schrik ik niet van een leven en liefde met hobbels. Ik ga voor het vertellen van jullie mooiste maar ook jullie échte verhaal.

Daarmee ben ik ook de ideale BABS voor liefdes en gezinnen waarin het leven samen niet altijd vanzelfsprekend is (geweest). 

Als spreker neem ik niet alleen jullie maar ook de gasten mee in het verhaal, ik laat hen nogmaals ervaren en horen waarom jullie zo goed bij elkaar passen. Ik vind de juiste woorden om het gevoel wat jullie samen delen tastbaar te maken zodat iedereen met jullie mee kan genieten. Van de liefde die jullie voelen maken wij een olievlek die zich uitspreidt over deze speciale dag. 

Dát is waar een huwelijksceremonie om draait; het uitspreken van een diep verlangen om voor altijd bij elkaar te horen en dit te delen met de mensen die jullie liefhebben en koesteren.

Werkwijze

Kennismaken

We beginnen met een kennismakingsgesprek. Dit gesprek kan telefonisch plaatsvinden, maar face-to-face heeft mijn voorkeur. Ik leer jullie kennen maar jullie leren ook mij kennen. 

Er moet een klik zijn, we moeten er vertrouwen in hebben dat we samen kunnen bouwen aan een mooi moment. Een ceremonie die bij jullie en jullie wensen past.

Zien jullie het helemaal zitten, hebben jullie er zin in?

trouwen

Verdiepen

We plannen een verdiepend gesprek zo’n 4 tot 8 weken voor jullie grote dag. Wie zijn jullie, waar dromen jullie van? Wat mag er niet ontbreken tijdens jullie trouwdag, welke mensen zijn dierbaar voor jullie en wat is er verder belangrijk voor een ceremonie waar jullie helemaal gelukkig van worden? Maar ook..

Wie zijn jullie als stel? Hoe hebben jullie elkaar leren kennen? Waar genieten jullie zo ontzettend van samen en wat zorgt ook wel eens voor wrijving? Welke pieken hebben jullie al samen meegemaakt en welk dal mag er eventueel ook zijn omdat juist die pieken en dalen jullie hebben gevormd als paar. Wat maakt hem nou de allerleukste en waarom wil je je nou juist aan haar verbinden? 

We gaan diep, ik wil alles weten en jullie écht leren kennen. Mijn rake vragen helpen om van dit gesprek een diepgaand en tegelijkertijd laagdrempelig en gezellig moment te maken. Veel van ‘mijn’ bruidsparen geven aan zo te genieten van dit soort momenten omdat ze tussen het regelwerk rondom de bruiloft door ook weer stilstaan bij wat eigenlijk de aanleiding is van de hele dag, jullie samen, jullie liefde!

Ter voorbereiding op dit gesprek, en zodat we onze tijd zo zinvol mogelijk kunnen besteden, stuur ik vooraf alvast een vragenlijst. Via deze lijst check ik alvast alle belangrijke organisatorische dingen met jullie af zodat we tijdens het gesprek écht kunnen focussen op jullie verhaal an sich..

Vorm geven

Tijd voor huiswerk, jullie gaan individueel vragen beantwoorden over jezelf en elkaar. Ook wil ik graag een aantal dierbaren benaderen om ook bij hen informatie te verzamelen. Zo wordt de ceremonie echt een persoonlijk, intens mooi en treffend moment. 

Samen kijken we wat er eventueel nog meer nodig is om er een ceremonie van jullie dromen van te maken en hoe we dit het beste kunnen verwezenlijken. 

 

Jullie gaan aan de slag en appen, bellen of mailen mij wanneer nodig of als je een vraag hebt. Ik ben voor jullie bereikbaar. Met de informatie die ik tot dan toe heb verzameld begint het plan voor de ceremonie al vorm te krijgen. 

Het eerste contact met de gemeente wordt gelegd waar jullie gaan trouwen en samen maken we (indien nodig) ook het officiële gedeelte in orde.

 

De speech

Ik schrijf de speech, regel de gewenste randzaken en zorg ervoor dat jullie ceremonie precies is zoals jullie het willen. Ik duik in jullie verhaal en vind de woorden voor een spetterende ceremonie.

Trouwen

DE DAG! Het moment is eindelijk daar. Jullie gaan trouwen… De dag waar jullie al zo ontzettend lang van dromen, waarvan jullie een bepaald beeld hebben, waar jullie misschien wel zenuwachtig voor zijn maar vooral ontzettend veel zin in hebben. 

Ik neem jullie mee in jullie verhaal en zorg ervoor dat alles rondom de ceremonie geregeld is. Jullie kunnen achterover leunen en genieten.

Evalueren

Na een tijdje spreek ik jullie om te evalueren. Nabespreken is ook een onderdeel van mijn werkwijze. Waarom? Niets leuker dan toffe herinneringen ophalen, toch? We bellen nog een keer om na te genieten.

Herinneringsboek

Voor veel mensen is het niet vanzelfsprekend om uit te spreken wat een ander voor ze betekend, hoe trots ze zijn op elkaar of wat hun band zo bijzonder maakt. Naar aanleiding van een persoonlijke ceremonie komen deze woorden eindelijk naar boven. Laten we juist die woorden koesteren..

Hoe vaak worden zinnen als ‘Ik ben trots op je lieve..’ of ‘ik ben zo blij met jou als vriend(in) omdat.. ‘ en wat denk je van ‘wij houden van jou’ uitgesproken in jouw omgeving?

Te vaak blijft onuitgesproken wat zo waardevol is. Waardevol in jullie band, jullie vriendschap, jullie familie, jullie relatie.

 

Ik maak het onuitgesprokene tastbaar

"Het onuitgesprokene tastbaar maken".

Ik maak het onuitgesprokene tastbaar. Tijdens een ceremonie en daarna. Voor het schrijven van de ceremonie maak ik gebruik van input van jullie en jullie dierbaren.

Zonde als deze woorden die iedereen zo zorgvuldig voor jullie heeft opgeschreven verloren gaan na afloop van jullie dag. Van deze input en de ceremonie samen maak ik dan ook een mooi herinneringsboek. 

Want wie wil nu niet koesteren wat een ander vanuit het hart voor je geschreven heeft.

OOK LEUK OM CADEAU TE GEVEN/VRAGEN

Recensies

Geweldige ceremonie gehad dankzij Jannemijn! Een echte aanrader voor een unieke en helemaal op maat gemaakte eigen ceremonie! Alle lof hiervoor, het was echt zo mooi, leuk en helemaal passend bij ons!
Arjan & Inge
Je hebt zoveel informatie verzameld bij ons en onze beste vrienden en familie en dit gemaakt tot een prachtig verhaal.

Met een lach en een traan was het zo persoonlijk! Jij hebt ons verhaal zo puur en natuurlijk verteld. Precies wat wij zochten in een BABS!!
Arnoud & Roxanne
Wat een geweldige dag hebben wij gehad, met een prachtige ceremonie. Tijdens deze ceremonie heeft Jannemijn ons levensverhaal tot in detail weten te verpakken. Mede door onze, maar zeker ook door de verhalen van vrienden en familie te verzamelen. Deze toewijding is kenmerkend voor Jannemijn en daarmee echt een aanrader en toevoeging aan de bruiloft. Dank je wel Jannemijn!
Ronnie & Lieke
Jannemijn nam uitgebreid de tijd in de, zeer prettige, gesprekken die we hebben gehad. Ze doet echt haar best en betrekt er ook de getuigen en familie van het bruidspaar bij, om zodoende een compleet plaatje te krijgen.

De ceremonie was prachtig en Jannemijn sprak erg vlot en spontaan. Ze wist de verhalen van de getuigen en familie op spontane wijze over te brengen op de gasten. Mede hierdoor was onze ceremonie er één om nooit te vergeten!
Joost & Dorine
Jannemijn heeft met heel veel positieve energie onze ceremonie uitgevoerd. In de weken aanlopend naar onze bruiloft heeft Jannemijn veel gesprekken gevoerd met ons en onze dierbaren. Het resultaat was een ontzettend persoonlijk verhaal, ons verhaal.

Hierbij is uitgebreid aan bod gekomen welke momenten tot de grote dag hebben geleid en hoe onze dierbaren hierin een rol hebben gespeeld; Hierdoor ontstond erg leuke interactie tussen ons, Jannemijn en onze gasten waardoor het geen traditioneel éénrichtingsverkeer was maar juist een prachtig moment wat we hebben kunnen delen met onze gasten.

Jannemijn is iemand waarvan je ziet dat ze met passie haar werk doet, met veel plezier en overtuiging. Ze heeft alles onder controle waardoor je als bruidspaar met een gerust hart dit onderwerp kan loslaten.
Jorijn & Sylvia
Toen wij onze bruiloft gingen plannen wisten we meteen dat we door Jannemijn getrouwd wilden worden. Zij heeft onze ceremonie heel persoonlijk gemaakt, met veel humor. Jannemijn vertelt echt je eigen verhaal, dat komt onder andere doordat ze heel veel zorg besteedt aan de gesprekken vooraf. Niet alleen onze input heeft ze gebruikt, maar ook die van onze familie en vrienden. Daardoor word je zelf ook nog verrast tijdens de ceremonie!

Wij zijn meer dan tevreden, en superblij dat Jannemijn onze mooiste dag nog mooier heeft gemaakt.
Guido & Charlotte
Wij wilden graag voor onze bruiloft een persoonlijke ceremonie. Uiteindelijk is het jawoord toch het belangrijkste moment van de dag. Jannemijn heeft onze ceremonie heel mooi, liefdevol en eigentijds vormgegeven met een vleugje humor.

Jannemijn is hele toegankelijk, spontane vlotte vrouw. Naast de fijne gesprekken die we met Jannemijn hebben gehad, heeft ze ook onze familie en vrienden benaderd voor inbreng over ons tijdens onze ceremonie. Hierdoor werd de ceremonie extra persoonlijk, waarbij je ook nog verrast wordt als bruidspaar.

Daarnaast stemt Jannemijn alles goed met het bruidspaar en eventuele ceremoniemeesters af, zodat jezelf heerlijk van de ceremonie kan genieten. Wij wilden graag geloften uitspreken aan elkaar en ook daarmee heeft ze ons goed geholpen en de ceremonie op afgestemd. Ze brengt de ceremonie op duidelijke, natuurlijke manier, wat onze gasten erg aansprak. We hebben veel complimenten gehad vanuit de aanwezigen over onze ceremonie!
Jeroen & Anne
Jannemijn heeft ervoor gezorgd dat onze ceremonie er een is om nooit te vergeten. We hebben zelf enorm genoten en wat is het leuk om zoveel leuke reacties van onze gasten te ontvangen over onze toffe BABS. Jannemijn maakt er een persoonlijke ceremonie van waarbij ze gebruik maakt van de input van familie en vrienden. We hebben veel gelachen tijdens onze ceremonie, maar ook tijdens de voorbereiding met de leuke gesprekken. Jannemijn luistert goed, is heel betrokken in de voorbereiding en denkt goed mee.
Niels & Renee
Wat een fijne trouwambtenaar is Jannemijn! Na een korte telefonische kennismaking waar we van beide kanten een goed gevoel kregen, is Jannemijn een avondje bij ons thuis geweest. Dit was uiteindelijk een super gezellige avond waarbij wij ons hele verhaal met haar hebben kunnen delen onder het genot van een wijntje. Jannemijn is oprecht geïnteresseerd en we voelden ons erg op ons gemak bij haar. Ze heeft bij de ceremonie een mooi geheel kunnen maken met alle input die onze vrienden en familie haar hadden meegeven, waarmee het een erg persoonlijk geheel was. Bij onze volgende bruiloft denken we zeker weer aan Jannemijn 😉
Marijn & Elkie
EEN WOORD GEWELDIG ❤️

We leerden Jannemijn kennen met ons kennismakingsgesprek en de klik was er meteen. Een hele lieve warme vrouw die ook echt luisterde en interesse heeft in ons als bruidspaar. Na ons kennismakingsgesprek hadden we nog een heel fijn gesprek met Jannemijn waar we samen alles door namen en alles was duidelijk😊

Onze trouwdag brak aan en wat waren we zenuwachtig. Daar was hij “onze” ceremonie onze entree was gemaakt en Jannemijn begon aan de ceremonie. Hij was zooooo mooi dat er veel mensen ontroerend waren waaronder wij zelf. Het was zo’n mooi verhaal wat ze vertelde één woord schitterend

Het moment van ons ja woord zei Jannemijn kijk elkaar aan en blijf elkaar aankijken met haar fijne stem en haar mooie woorden leek het net of we met z’n 3 daar stonden. De ceremonie was compleet.

We zijn blij dat we een videograaf hadden want de ceremonie willen we nog vaker terug zien zoooo mooi en liefdevol ❤️

Dank je wel Jannemijn voor de mooie ceremonie en ook dat je zo n fijne lieve vrouw bent.
Marijn & Elkie

Contact

Tussen Breda en Tilburg vind je het mooie dorp Chaam. Het beste ben ik te bereiken via:

– email: jannemijn@mooimenten.nl

– of telefonisch: 06 20609403